DragonPrime - LoGD Resource Community
Welcome Guest
  • Good morning, Guest.
    Please log in, or register.
  • July 19, 2019, 02:58:49 AM
Home Forums News Downloads Login Register Advanced Search
* * *
DragonPrime Menu
Login
 
 
Resource Pages
Search

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Translation Wizard  (Read 770 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
several
Militia
**
Offline Offline

Posts: 14


View Profile
« on: June 13, 2019, 09:58:45 PM »

Hi, short question, did the Translation Wizard only Translate the "Core Game" or translate he the modules aswell and if not how can i translate modules by myselfe?
Logged
Aeolus
Mod God
*****
Offline Offline

Posts: 1934


You're welcome.


View Profile WWW
« Reply #1 on: June 14, 2019, 12:08:02 AM »

Core game. You can translate modules by giving yourself the Translation Tool flag in User Editor.
Logged

several
Militia
**
Offline Offline

Posts: 14


View Profile
« Reply #2 on: June 14, 2019, 08:21:03 AM »

Okay, there is no other way to translate the modules? and is there a way to run LoGD Multilanguage so that every user can choose there language?
Logged
Aeolus
Mod God
*****
Offline Offline

Posts: 1934


You're welcome.


View Profile WWW
« Reply #3 on: June 14, 2019, 03:09:21 PM »

No, you have to do it all manually, each language.
Logged

several
Militia
**
Offline Offline

Posts: 14


View Profile
« Reply #4 on: June 14, 2019, 05:05:09 PM »

Ok thabks for the awnser, so i have a lot of work translating events and classes into german
Logged
Annunakitty
Member
Captain of the Guard
***
Offline Offline

Posts: 120


Meow! :3


View Profile
« Reply #5 on: June 15, 2019, 10:29:55 PM »

Assuming you're referring to the Translation Wizard module, you can use it to translate individual modules if you don't want to have to have to hunt around for all the little T links, from the Grotto click Translation Wizard => Translate by Namespace then choose the module from the dropdown.  If the text you're looking for isn't appearing in the list via this method, enable Advanced View and down near the bottom of the list is "Scan Modules;" click this and choose the module from the dropdown, and it will otherwise work like the Translate by Namespace section.

Hope that helps!
Logged
several
Militia
**
Offline Offline

Posts: 14


View Profile
« Reply #6 on: June 16, 2019, 02:28:27 PM »

I will try it. But is there no other way like open the module script.in an editor or something to translate it offline and installing it after?
Logged
Anharat
Codemeister
****
Offline Offline

Posts: 283



View Profile
« Reply #7 on: June 16, 2019, 06:46:58 PM »

Ofc you could translate everything in code, but in case of an update of the module all your translations will be lost or you will have a hard time merging the changes into your stuff. Also the module will then still be only in one language, what not really matters as a multi language server hardly makes sense - in my opinion.
Logged
several
Militia
**
Offline Offline

Posts: 14


View Profile
« Reply #8 on: June 17, 2019, 12:49:47 AM »

ok so i nedd to install the module first and then translate it via grotto?
Logged
several
Militia
**
Offline Offline

Posts: 14


View Profile
« Reply #9 on: June 18, 2019, 02:14:32 PM »

i tryed to translate the game to german but everytime i wanna translate something via pull checked but it looks like all of the mirrors are down
« Last Edit: June 18, 2019, 03:01:52 PM by several » Logged
Annunakitty
Member
Captain of the Guard
***
Offline Offline

Posts: 120


Meow! :3


View Profile
« Reply #10 on: June 19, 2019, 06:29:22 PM »

It can take some coaxing to get the translations engine started, make sure in the main game settings under the Translation tab that "Are we permanently collecting untranslated text" is set to Yes, and in the Translation Wizard module that you have selected the language you are translating for. You may need to re-login for it to finally take, but it should work after that
Logged
several
Militia
**
Offline Offline

Posts: 14


View Profile
« Reply #11 on: June 22, 2019, 01:38:12 AM »

i will try it thanks
Logged
Nightborn
Captain of the Guard
***
Offline Offline

Posts: 225


View Profile WWW
« Reply #12 on: June 23, 2019, 11:11:43 AM »

Some things said were great, other were not Smiley I'll sum up:

- You *can* translate anything that is translateable in the game (+modules) with it.
(that comes from the game translation functionalty).
- Modules may be poorly writting and break that function, needs to be fixed in that module
- existing translation are sadly outdated, so many modules you may have are not pre-translated if you "pull" them in.

o/

(side note: I switched hosts today so you may have to wait a few hours to pull)
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


*
DragonPrime Notices
Please take the time to read the FAQ and browse the DragonPedia

Support Us
No funds raised yet this year
Your help is greatly appreciated!
Recent Topics
DragonPrime LoGD
Who's Online
91 Guests, 0 Users
Home Forums News Downloads Login Register Advanced Search