DragonPrime - LoGD Resource Community
Welcome Guest
  • Good morning, Guest.
    Please log in, or register.
  • April 27, 2018, 01:46:12 AM
Home Forums News Downloads Login Register Advanced Search
* * *
DragonPrime Menu
Login
 
 
Resource Pages
Search

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: city stables  (Read 2213 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
sixf00t4
Mod God
*****
Offline Offline

Posts: 1916



View Profile WWW
« on: November 21, 2005, 05:45:48 AM »

some modules that create cities, like icetown in the core, don't give an option to turn on/off stables in that city.  Anyone else think this should become a standard option if you are going to do a module that creates a race?  If i'm alone, i'll just keep on editting the files to include a stables where i want them.
Logged

XChrisX
Global Moderator
Mod God
*****
Offline Offline

Posts: 4647

Be aware of the squirrel!


View Profile WWW
« Reply #1 on: November 21, 2005, 05:59:11 AM »

Well... if the module coder did not want the stables to appear in his/her city, he/she would have included a "blocknav('stables.php');" in the village hook... Wink
Logged

Running for more than three years now:
sixf00t4
Mod God
*****
Offline Offline

Posts: 1916



View Profile WWW
« Reply #2 on: November 21, 2005, 06:35:47 AM »

that's kind of what I'm hinting at.  The nav for the stables is automatically blocked, if you want the city to have a stable, you have to unblock the nav.  I think that modules that create cities should have a boolean setting, whether or not to have a stable or not.

now, i can create a module to put a stable in each city if i like, but i thought it all belonged in the city module.
Logged

XChrisX
Global Moderator
Mod God
*****
Offline Offline

Posts: 4647

Be aware of the squirrel!


View Profile WWW
« Reply #3 on: November 21, 2005, 06:41:35 AM »

You could have the module to use the hook "stableloc" (as the human city has...)

(Or write a simple module for just that hook...)

OR: Module coders should explicitly give this option OR state, that it's intended that way Wink

(But: Please note... Stables can be unbalancing... Wink If you can buy food for your mounts everywhere, travelling becomes virtually nonsense... )
Logged

Running for more than three years now:
SaucyWench
Mod God
*****
Offline Offline

Posts: 2238


I'm a good girl.


View Profile WWW
« Reply #4 on: November 21, 2005, 04:10:03 PM »

As the author, I should probably tell you my intentions here.

You can't have the module active without Cities active (something that bugs me, but isn't too easy to get around). I honestly do not see any point in having 6/7 cities which all have stables. Granted, that's my opinion, but it was absolutely definitely intentional to block it for Polareia Borealis as it's a holiday themed "reward" town that is supposed to be as different as possible from the other towns - if you delve into the themed shops written for it, they are all quite generous. They have buffs that are easy to get and cheap, they have very few negative things and the odds are all in the favour of the player.

For that reason, the place wasn't designed to be always on.

As the core is by default, the stables are already in two of the towns. If you want them in all towns, a module isn't difficult. I think for something that isn't likely to be in the best interests of all admins it shouldn't be altered in the core.

I also coded the Ice Caravan (the method of getting there) so that travel is unlimited that day and doesn't cost any extra to go back and forth. If you artificially put a stable there, players can pay 5 gold then get to a stable from anywhere without using a travel / forest fight Smiley

The other repercussion is some of the mount modules. One sets where animals appear. You'd need to take that into consideration because Polareia Borealis isn't in the dropdown menu when you select where each mount appears.
« Last Edit: November 21, 2005, 04:13:31 PM by SaucyWench » Logged

SaucyWench
Owner of GemDust.com and Darton City proudly hosted by LunarPages
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


*
DragonPrime Notices
Please take the time to read the FAQ and browse the DragonPedia

Support Us
No funds raised yet this year
Your help is greatly appreciated!
Recent Topics
DragonPrime LoGD
Who's Online
29 Guests, 1 User
pharis
Home Forums News Downloads Login Register Advanced Search